sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Pienyrittäjäkin on ihminen

Pienyrittäjällä saattaa tulla huonot ajat. Hän tekee omaa kannattamatonta hommaansa apinan raivolla. Entistä pitempää päivää, ja tavaraa tai palvelua myydään asiakkaalle entistä huonommilla ehdoilla. Hintaa ei voi kilpailun takia nostaa.

Sitten jonain päivänä yrittäjä huomaa että raha ei kerta kaikkiaan riitä. On pakko ottaa sossuun yhteyttä. (Yrittäjähenkiselle tämä on kova paikka).

Sossuun ei saa henkilökohtaista tapaamisaikaa. Saattaapa ajanvarauksista vastaava virkailija todeta, ainakin aluksi, että eihän yrittäjä toimeentulotukea saa.

Yrittäjä jättää toimeentulotukihakemuksen. Sossu päättää ettei tukea saa koska hakemus on puutteellinen.. ja asumistukeakaan et ole hakenut.. hmmm.

Toimeentulotukiasia alkaa kuitenkin selventyä. Yrittäjä selvittää taloudellista tilannetta ja sossukin saa käsityksen tuen hakijan tilanteesta. Aikaa kuitenkin kuluu, turhaan.

Mielestäni yrittäjiä pitäisi palvella sosiaalitoimessa hanakasti, koska eiväthän he ole ensimmäisenä tukea edes hakemassa. Jos yrittäjä ei itse tajua VAATIA HENKILÖKOHTAISTA TAPAAMISTA, täytyy sosiaalitoimiston ymmärtää vaatia. Tästä hyötyvät kaikki.

Tietoja minusta

Oma valokuva
Finland
Toimeentulotukiasiakkaan blogi.