lauantai 13. syyskuuta 2008

7 kuukautta

Sain helmikuussa toimeentulotukipäätöksen joka oli virheellinen. Menot olivat 559 euroa tuloja suuremmat. Tein päätöksestä valituksen hallinto-oikeudelle joka velvoitti Seinäjoen kaupungin sosiaali- ja terveyskeskusta antamaan minulle lisää toimeentulotukea helmikuulle menovajauksen verran. Helmikuun summa maksettiin syyskuussa tililleni!

Nyt syyskuussa sain sitten toimeentulopäätöksen. Ennenkuin minulla oli päätös kädessä, en voinut olla varma otetaanko helmikuun summa kuitenkin tulona huomioon syyskuun toimeentulotukilaskelmaa tehdessä. Onneksi näin ei käynyt. Lähetin etuuskäsittelijälle pari viestiä jossa ilmoitin että sosiaaliasiamies pitäisi helmikuun erän huomiontia syyskuulle kohtuuttomana.

Minulla meni siis päivälleen 7 kuukautta ennen kuin helmikuun toimeentulotukipäätös oli selvä ja itsenäinen päätös.

Oikeudenmukaisen päätöksen saaminen oli työlästä. Seinäjoen johtava sosiaalityöntekijä Riitta Suojanen olisi voinut harkita päätöstään jonka helmikuussa teki. Esitin hänelle mm. korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen jonka mukaaan etuisuus joka ei ole käytettävissä ei ole tuloksi laskettava. -- Taloustilanteeni oli huono. Minulla oli 2 vuokraa maksamatta, ja vuokranantaja uhkasi jo häädöllä joka onneksi ei toteutunut. Sain rahaa viikon perusosan Suojaselta (miksi viikko?), yhden hyväksytyn laskun, ja pyytämällä pyytäen ruokarahaa loppukuusta.

Sosiaaliasiamiehestä oli valitusta tehdessä iso apu.

Sosiaaliviranomaiset ovat julkisuuden henkilöitä siinä kuin muutkin viranomaiset. Voin kertoa heidän tekemisistään heidän omilla nimillään. Laki turvaa minulle tämän mahdollisuuden.

Tietoja minusta

Oma valokuva
Finland
Toimeentulotukiasiakkaan blogi.