lauantai 2. toukokuuta 2009

Mediamaksu

Toimeentulotuen perusosaan kuluu tv-lupa ja netin käyttökulut. Eli erikseen niitä ei korvata. Toimeentulotuki on pieni summa ja mahdollinen tv-lupa ja esim. lehtitilaus ovat jo melkein luxusta. Toimeentulotukiasiakkaalla on käytössään päivittäin 13,92€ (jos olet yksinasuva ja täysi-ikäinen). Minua kiinnostaa se, että jos tv-luvasta siirrytään mediamaksuun, miten summa huomioidaan toimeentulotuessa. Nykytuella ei moni tt-asiakas voi tv-lupaa helposti maksaa. Kertasumma osiinkin pilkottuna tuntuu isolta menolta, köyhälle.

Mediamaksu vuonna 2011 kerättäisiin kai suoraan vastikkeesta/vuokrasta. Se olisi sähkön ja veden kaltainen välttämätön menoerä. Kuinkas sossu suhtautuisi moiseen menoon. Tekeehän se vaan 14,58 €/kk lisäkustannuksen asuntokuntaa kohti. Toimeentulotukitarvekin lasketaan perheen mukaan.

Iltalehti 24.4.09 - Tulossa mediamaksu: joka talous maksaa 175 euroa Ylelle.

Iltalehti: MItä silla saa? Lapsilla, vähemistöillä ja köyhillä pitäisi nyt olla syytä iloon. -Mitähän tästä nyt pitäisi olla mieltä? (oma kommentti)

Kimmo Sasi (kok) uskoo:
- Että monipuolinen ja kattava julkinen palvelu tulee nyt tulossa kaikkien ulottuville.
- Kaikkien kotitalouksien joutuminen maksumiehiksi ei ole ongelma.
- Mediamaksulla turvataan että jokaisella on mahdollisuus seurata uutisvirtoja. Köyhimpien kohdalla toimeentulotuki takaa sen, että että julkisen palvelun informaatio on kaikkien saatavilla.

MTV:n Oy:n tj Pekka Karhuvaara kommentoi ettei esityksessä kyse ole "mediamaksusta" vaan "Yle-maksusta". Televisiota tai Ylen kanavia katsomattomat ihmiset halutaan maksumiehiksi.

Tietoja minusta

Oma valokuva
Finland
Toimeentulotukiasiakkaan blogi.